Obesvarade frågor

Under spelets gång dyker det upp en hel del lösa trådar och obesvarade frågor.

- Vad hände med Borgmästare Evelyn (eller vad hon nu hette)?
Vi vet att GED troligtvis har något finger med i spelet eftersom hon försvann på vägen till invigningen till en av GEDs nya gruvor i bergen i Skördebygden. Försvinnandet var ju dessutom anledningen till att man blir övertalad av Herman att bli Ms Drakes assistent. När ska vi få börja ta reda på vad som verkligen hände?

- Vad är det för speciellt med mineralerna Ms Drake vill att man hämtar prover av?
Vi tvingas att hacka prover och ge dem till Herman i flera veckor så att han kan byta ut dem mot falska, men än så länge har vi inte fått reda på vad tusan det är för mineraler GED letar efter.

- Varför är grinden till södra skördebygden stängd?
Detta är något av det första som nämns när man reparerat klart bron och röjt upp vägen genom Gröndalskogen. När kommer grinden att öppnas igen? Och varför stängdes den från första början?

- Vad är Pandoria?
Detta är något jag inte blivit riktigt klok på genom att spela SSO. I alla fall inte ännu. Man får veta vad det är i Star Shine Legacy (en värld som finns inuti alla levande varelser, eller något ditåt) men det vore bra om man fick det förklarat i SSO också. Förhoppningsvis kommer det i en framtida uppdatering.

- Vilka är Bedrövade Drew?
Deras gård och stall finns på De glömda hedarna, och det står i listan över upptäckta platser att de bor där, men hittills har gården varit helt öde. SSO får nog snart ta dit familjen Drew, särskilt om de tänker ta in fler nya hästar. :P Platserna i övriga stallen är snart upptagna, och Ferdinands Hästmarknad ÄR redan full.

- När får vi bekanta oss mer med familjen Jarlasson?
De bor på paddockön och de har hästar till försäljning, men förutom en snabbvisit en endaste gång så har vi inte haft några som helst uppdrag med dem. Jag hoppas det kommer fler snart.

- Kommer vi någonsin få dagliga med Wolf Hell Inn?
Vid två tillfällen har vi haft uppdrag med Wolf Hell Inn, men det var inte ens tillräckligt för att bli vänligt inställd med vandrarhemmet. >.> Jag vill kunna bli beundrad med dem, god damn it!!

- Kommer vi någonsin kunna träna helt färdigt med Solens cirkel?
Att bara kunna bli populär med dem är lite irriterande, i min mening. :P

- Var är Anne och Concorde?
Anne är den sista saknade ödesryttaren. Var är hon och hennes häst? Vad har hänt med dem? När får vi träffa dem?


- Vad är det som finns i Devil's Gap?
Väktaren i Jarlaheim verkar extremt ängslig för vad som finns där inne, så vad det än är så måste det vara något hemskt. Jag har lyckats ta mig upp på kanten av Devil's Gap och det ser ut som det kan vara något i stil med Kittelträsk i GÅD där häxan PI bor, fast ändå inte. Det är beckmörkt där inne i alla fall.

- Vad finns bakom den låsta grinden i Fripps välrd?
Detta har jag varit nyfiken på ända sedan jag kunde ta mig in dit. Jag misstänker att det är Pandoria, dock.


Detta är några av de frågor jag gärna vill ha svar på. Det ska bli intressant att se om vi någons får dem besvarade.

Grill och chill med bästa klubben

Grillkväll
Grillkväll med Haley Wolfhand, Iliana Winterheart, Linnea Rainson, Nadine Fastside och Emelie Graystone
Igår höll jag mitt första event: en lugn och mysig grillkväll på De glömda hedarna. Vi samlades utanför Wolf Hell Inn (värdshuset vid bron mellan Moorland och Skördebygden) och efter att vi röstat om vilken grillplats vi skulle välja (en på stranden eller en uppe på ett litet berg) så red vi iväg. Det blev grillplatsen på berget (nr 14 på kartan). Jag hade laddat med 14 grillset för att hålla elden brinnande. Kanske lite mycket, men jag tänkte att det var bättre att ha för mycket än för lite. Vi hade det riktigt trevligt, tycker jag. Vi pratade om lite ditten och datten och allt mellan himmel och jord. Vid ett tillfälle upptäcke någon (kommer inte ihåg vem) att man kan sitta på samma plats som någon annan, och då var det ett par andra som också skulle sitta där. Självklart var den platsen min. :P Jag skulle ha tagit en bild, för det såg ganska roligt ut, men det blev inte av. >.> Aja, det får bli en annan gång. :) Allt som allt blev kvällen riktigt lyckad. Deltagarantalet blev kanske inte så högt som jag hoppats på, men jag är bara glad att några dök upp över huvud taget. Ett tag var jag rädd att ingen skulle komma alls, men som tur var så var min rädsla obefogad. :) ♥♥♥ Får se när jag har tid att hålla i ett event nästa gång, fast då blir det kanske ett lekevent istället.

Ålder på avataren

Jag har funderat lite på åldern på den avatar man spelar med på SSO. I spelets intro står det: "Du har kommit till Jorvik för att spendera sommaren på Moorlandstallet för att arbeta och ta hand om en egen häst. Efter sommaren hoppas du bli antagen till Jorviks Hippologiska Institut...", men frågan är nu om det hippologiska institutet klassas som gymnasieskola, högskola/universitet eller annan skola.

Om vi antar att avataren kommer från Sverige, och därmed måste följa arbetsmiljöverkets föreskrifter, så borde avataren rimligtvis vara 16-19 år gammal, eftersom ingen som är yngre än 16 får arbeta heltid med de tunga arbetsuppgifter som finns i ett stall, enligt svensk lag. Institutet kan därmed antas vara antinget ett gymnasium eller en högskola/universitet med hästinriktning. Jag skulle dock tippa på ett gymnasium, så avataren torde då vara 16 år (eller åtminstone 15 på sitt 16:e levnadsår).

Hur som helst så är avataren i alla fall en tonåring, men jag tycker dock att den är väldigt liten och tanig. Den ser i alla fall vädligt liten ut bredvid hästarna. Längden på avataren vill jag sätta någonstans runt 140-150 cm, för om den är längre än så, så är hästarna på Jorvik riktiga jättar. Fast visserligen, vargarna och hundarna på Jorvik är definitivt jättar, så då kan man kanske anta att hästarna också är det. Det verkar som om bara korna och fåren är någorlunda normalstora. :P
RSS 2.0