Hösttema!!

Knåpade ihop denna outfit inför perioden. :D Både jag och Fitz är redo för två veckor av höstskoj.
 
 
 

Nybörjardressyr

Idag höll jag ett litet dressyrevent för nybörjare. Jag hade ordnat ett rätt så kort program som innehåll vänd upp, halt, vänd snett igenom, volt och vänd tvärs över, samt gångartsbyte.

Det var inte så många som kom, bara 3, men det var egentligen ganska bra att det var få. Jag lät alla rida igenom varje moment var för sig en gång en och en, innan hela programmet sattes ihop till en helhet. Eftersom det var få så fick alla rida momenten i lugn och ro. Hade det kommit fler så hade jag kanske skippat det momentet och bara kört en muntlig genomgång innan alla fick rida programmet.

I slutet så bedömde jag dessutom deltagarna som på en av de riktiga dressyrtävlingarna jag brukar hålla. Alla började med 5 poäng/moment, och sedan drog jag av 1 poäng för varje misstag jag såg att de gjorde.

Vinnare blev Rose. På andra plats kom Josse och Hanna knep tredjeplatsen. Grattis! :D

Får se om jag får tillfälle att hålla i en större dressyrtävling snart igen. Det beror lite på periodtemat och på hur mycket jag har att göra i skolan, som börjar nästa vecka. Hoppas då att det är fler än 1 eller 2 som deltar. Det känns lite som ett anti-klimax när man lägger ner tid på att planera ett event flera veckor i förväg, och så dyker det bara upp 2. Visst, ibland har man helt enkelt inte tid att komma, det förstår jag med, men senaste gångerna känns det som om folk inte vill vara med för att de inte är intresserade av just dressyr, och då tappar jag sugen på att hålla sådana event.

Men vem vet? Det kanske blir fler deltagare nästa gång.

RSS 2.0