De nya shirehästarna

 
Dessa snyggingar kom i onsdags. Jag bara älskar skimlarna, och särskilt den apelgrå. <3 De två kommer helt klart att flytta hem till mig härnäst, så sparar jag schäcken och den mörkbruna från förra gången till sist.
 
Jag får klura lite på vilka SSO-namn jag kommer att ge skimlarna, men smeknamnen är redan klara: Bevier och Tynian. I D. Eddings böcker så har Bevier en vit mantel och vit vapenrock till sin rustning, och Tynians rustning är av högputsat stål, så det blir bra namn åt dem. Den svartvita mastodonten får nog heta Ulath (eller kanske Vanion) och den bruna kommer jag att kalla för Kurik.

Äntligen shireägare!!

I fredags kunde jag äntligen köpa ett par fina shirehästar. Den fina fuxen och den svarta med strimbläs fick följa med mig hem. Den svarta heter Obsidianknight men kallas Spjuthök, och fuxen heter Scarletknight men kallas för Kalten.
 
 
Jag bara älskar dessa hästar! De är så underbart stora. Jag är inte helt nöjd med hur de rör sig (alla nya hästar sedan quatern rör på benen jättekonstigt när de går eller springer i mitt tycke, bakläxa där SSEAB!!) och jag tycker inte riktigt om hur tyglarna går in i halsen på dem eller att det blir "sprickor" i sadeln så att schabraket lyser igenom, eller att avatarens ben sjunker in i kroppen på dem (särskilt i trav) men annars så gillar jag shirehästarna jättemycket. Jag älskar knycken med huvudet de har som får pannluggen att hoppa, och även sättet de vrider på huvudet för att titta bakåt.
 
I början tänkte jag bara köpa en shire, men den planen slängdes i sjön ganska tidigt. Jag har bestämt att jag ska ha alla! Varenda en ska ha Knight i stallnamnet, och alla kommer att få smeknamn efter karaktärer ur David Eddings böcker. Först ut är Kalten och Spjutkök. Den mörkbruna med bred bläs från Fort Pinta kommer nog att heta Bevier, och de tre som kommer sedan (åtminstone får vi hoppas att det kommer tre till) kommer nog att få heta Tynian, Ulath och Beril, om inga andra namn passar dem bättre. Det finns ganska många riddare i Eddings böcker, särskilt i trilogierna Sagan om Elenien och Sagan om Tamuli.
 
Spjuthök blev först ut med att levlas och han är nu i lvl 11. Han har hittills tagit 1 personbästa åt mig i svåra gröndalstävlingen och slog därmed mitt gamla rekord med ca 3 sekunder. Detta gjorde han i lvl 10, så han tar säkert fler rekord åt mig innan han är färdigtränad. 
 
Han är även en stor fiskälskare, verkar det som. Särskilt rödspätta verkar han tycka är riktigt mumsigt, så nu har jag 2 fiskätande hästar i stallet. Min painthäst Smokey är den andra.
 
 
 

Ny Life Time-gåva!

En gång i månaden kommer alla som är Life Time att få ett mail med en kod, och varje kod kommer att ge en del till ett utrustningsset som man kan se i sin helhet på den här bilden som fanns i mailet:
 
Den svarta shiren ser dock ganska snygg ut i den här utrustningen.
 
 
Förra veckan fick vi den första delen, och det var denna riktigt snygga sadel:
 
 
 
Alla som inte är Life Time behöver dock inte hänga läpp för det. Nästan exakt likadan utrustning finns redan i gallerian, men i en annan färg:
 
 
Om jag minns rätt så hetter LT-utrustningen brun stormsadel, -träns och -schabrak, medan utrustningen i gallerian heter vinröd orkansadel, -träns och -schabrak. Orkanutrustningen har dessutom +3 i snabbhet på alla delar, vilket inte stormutrustningen har. Den enda bonus stormsadeln har är +1 i vighet, och jag misstänker att tränset och schabraket har liknande bonus. X)
 
Personligen tycker jag att den här utrustningen är riktigt snygg, och jag älskar detaljen med vingen på sadelkåpan, men jag skulle föredra att ha den i svart, faktiskt. Jag tycker att vi har fått för lite svart utrustning på sistone.
RSS 2.0