Sugen på att testa forumrollspel?

Förutom SSO så håller jag på med en hel del forumrollspelande. Det är jättekul, och man får utlopp för sin kreativa ådra i skriftform tillsammans med andra. De sidorna jag är med på skulle behöva lite fler medlemmar, så det vore jättekul om någon av mina följare vill testa!!!
 
Jag spelar på Unrevealed där vi rollspelar det övernaturliga i den fiktiva staden Benedict Springs i USA. Förutom en vanlig människa kan man även spela som häxa, vardjur, vampyr, ängel, demon, gud, shapeshifter eller familjär. Man kan även skapa sig en annan varelse ur folktron om man har en bra tanke bakom. Som människa kan man vara vetande om det övernaturliga (helt eller delvis) eller ovetande. Även övriga varelser kan vara mer eller mindre vetande. En varulv kan t.ex. ha kännedom om just varulvar utan att tro på, eller känna till, övriga varelser. Man kan även vara en jägare som hittar och dödar andra varelser. Det finns väldigt mycket fritt spelrum här på vad man kan vara.

Jag spelar även på Whispers among the trees, som handlar om en zombieapokalyps löst baserat på The Walking Dead. Du spelar helt enkelt en människa som bor i norra Louisiana i USA, ochs om försöker överleva bland alla zombier. Man behöver inte ha sett The Walking Dead för att kunna rollspela på den här sidan! Inga karaktärer eller spoilers från TWD dyker upp på WATT. Denna sida är fortfarande under uppbyggnad, men snart kommer den att vara helt färdig!
 
OBS!! DET ROLLSPELAS EN HEL DEL VUXET INNEHÅLL PÅ BÅDE WATT OCH UNRVLD, SÅ KLARAR DU INTE AV SNUSK/PORR, VÅLD, BLOD OCH DÖD ETC, SÅ BÖR DU INTE GÅ MED!

Det är självklart helt upp till dig vilken sorts rollspel du vill och är villig att skriva, vilket så klart respekteras av övriga rollspelare. Vill du inte skriva rollspel med vuxet innehåll så behöver du inte. Det är något du planerar med övriga medlemmar. Trådar med vuxet innehåll markeras också och kan därmed undvikas om man inte vill läsa sådant, MEN innehållet finns där, det rollspelas mycket, och det diskuteras flitigt på sidornas gemensamma Discordserver. Ha detta i åtanke innan du går med. Jag rekommenderar inte att man går med på någon av sidorna om man är yngre än 15 år.
 
Ni får gärna kika in på sidorna och se om det är något ni skulle kunna vara intresserade av. Jag är admin på båda dessa sidor, så är det något så är det bara att fråga.
 
Hur forumrollspel går till
 
Du börjar med att skapa ett så kallat OOC-konto, och användarnamnet ska vara det alias du tänker skriva under. Jag är t.ex. Astaroth på Unrevealed and Whispers (eller watt som vi egentligen kallat det). När du skapat ditt OOC-konto och läst egenom alla regler och all annan viktig information om sidan, kan du sedan börja skapa din första karaktär. Du skapar helt enkelt ett nytt konto som du kopplar till ditt OOC-konto, och användarnamnet är nu karaktärens för- och efternamn. Sedan fyller du i din karaktärs profilinformation med ålder, utseende, bakgrundshistoria, personlighet och allt annat som begärs. Där efter ber du om att få din karaktär godkänd, och så snart den blivit godkänd så kan du börja rollspela.
 
Karaktären måste vara över 18 år och du måste välja ett ansikte till karaktären från en riktig, känd person. Till min karaktär Tom Green på watt så valde jag skådespelaren Josh Holloway, t.ex. Du får inte välja samma ansikte till din karaktär som redan valts till någon annans karaktär, så kolla upp att kändisen du tänkt dig är tillgänglig!
 
I sektionen Öppna rollspel i forumen brukar det gå att finna rollspel som är fritt för alla att hoppa in i. Du kan även prata ihop dig med övriga medlemmar och planera ett privat rollspel med någon! Lättaste sättet att komma i kontakt med andra spelare är att gå med i vår discordserver. Där finns chatter för att söka rollspel och relationer. Vill du inte gå med i Discordservern så går det även att kontakta andra medlemmar direkt på sidan.

Du rollspelar genom att helt enkelt skriva en berättelse tillsammans med en annan medlem på sidan. Du postar med din karaktärs konto, och ni turas om att posta i tråden för erat rollspel. Inläggen behöver inte vara långa, men de ska innehålla något som den du skriver med kan svara på. Det kan vara en fråga eller något annat som den andres karaktär kan reagera på så att ni driver handlingen framåt. Du behöver dock kunna skriva på korrekt svenska med bra grammatik. Det behöver inte vara perfekt, men det måste gå att läsa och vara fullt förståeligt. Allt det karaktären gör skrivs på svenska, men det de säger skrivs på engelska eftersom rollspelen

Man behöver INTE posta varje dag!! På båda dessa sidor finns regeln att du måste kunna posta 1 gång MINST var fjortonde dag med var och en av dina karaktärer. Man bör därför inte skapa fler karaktärer än vad man orkar hålla aktiva inom denna tidsram. Man kan dock få längre tid på sig bara man meddelar att man inte har tid och varför.
 
Vi har en gräns på max 6 karaktärer, men det går att skapa fler om man bara pratar med en admin först. Du får skapa 2 karaktärer på direkten, men sedan måste du ha uppnåt 10 rollspelsinlägg med varje karaktär innan du får skapa en till.

Allt detta kanske verkar superkrångligt, men det är ganska simpelt så fort man kommit in i det. Och som sagt, är det något så är det bara att fråga mig eller någon annan admin. Vi finns där för att hjälpa!!

Nya funktioner jag vill se

Star Stable har ju som säkert bekant lagt till flera, nya funktioner som underlättar när man tar bilder. Vi har Esc som nu stänger alla öppna fönster. Vi har F1 som gömmer gränssnittet, och vi har F2 som låter oss ta en bild som direkt sparas i en särskild mapp på datorn.
 
Andra funktioner jag väldigt gärna vill se är Dölj skärmtext, Dölj andra spelare, Dölj min spelare (inklusive hästen), Dölj pratbubblor och Dölj namn.
 
Dölj skärmtext är det nog väldigt många som vill ha. DVS en funktion som gör så att platsnamn och annan text INTE dyker upp på skärmen i tid och otid. Vi har nog alla fått en i övrigt bra bild förstörd bara för att man passerat gränsen för ett område och fått upp platsnamnet på skärmen. Detta skulle även gälla texten som kommer upp när man passerar ett arkeologiskt fynd, och texten som kommer när man kommer nära en solstol eller badhandduk. Det finns inget mer irriterande än skärmtext när man försöker ta en bra bild.
 
Dölj andra spelare är inte bara praktiskt när man tar bilder, det är även praktsikt när man vill göra uppdrag utan att behöva trängas med andra. (Vet inte hur många gånger jag har tjatat om detta haha. Detta är en funktion jag väldigt gärna vill ha).
 
Dölj min spelare är bra om man vill ha en filmsekvens eller bild utan något folk i, inklusive dig själv. Detta skulle då vara inklusive hästen. Vildhästfunktionen följer ju ryttaren, men inte hästen, och jag skulle vilja ha en funktion som döljer båda.
 
Dölj pratbubblor vill jag ha för att helt enkelt slippa se pratbubblor när jag tar bilder eller filmar. Det är även skönt att slippa när man spelar rent allmänt.

Dölj namn hade också varit perfekt när man tar bilder och filmar. Dels blir de som är med på bilden helt anonyma, dels skulle bilder med mycket folk i se mycket bättre ut utan namn.

Vad tycker ni? Håller ni med eller vill ni hellre se andra funktioner?

JoJo Siwas rosetter

Dessa är alla rosetter jag har hittat. Jag garanterar inte att det är precis alla, men man behöver bara lämna 35 st, och jag lyckades hitta 42, så då bryr jag mig inte om ifall jag missat någon

Man behöver så klart INTE ta dem i den ordning ni ser här nere, utan jag har bara numrerat dem i den ordning jag själv tycker är en bra ordning att ta dem i.Jag hoppas ni förstår mina beskrivningar över platserna haha
 
 
 
Fort Pinta
1) Statyn av Gareth
2) Vid de gula äggstolarna till vänster inne i discot
3) På balkongen i det fyrkantiga tornet ovanför discot
4) Vid ett båtskjul på kajen till Sydhovsfärjan
5) Ponnypråmen
6) Under trappan från FP till stranden
7) Slutet av den långa, smala strandremsan vid badstranden, nära ett båtvrak
8) I ett skjul med strandstolar vid strandcaféet
9) På en avsats under stenbron till FP
10) I buskarna vid bryggan på västra stranden nedanför bron (gamla badstranden)
11) Bakom en hög sten vid några buskar vid törneklipporna
12) Vid runstenen på Ponnyudden
13) Inne i Doyles kapell
14) På den vita luckan nära jaspers
15) På klippan vid ballongen till molnriket
16) Vid muren nedanför klippan med ballongen där den bildar ett +


Moorland
17) Vid några tunnor bakom Jaspers hus
18) Framför fyren
19) På en klippavsats längsmed ML-champets spår, nära fyren
20) På en "stig"/klippavsats ovanför ML champ
21) I en båt vid Mr Cods brygga
22) På Dark Core-pråmen som har en ramp ner till stranden
23) Bakom Mrs Holdsworths hus
24) Utsidan av Moorlandstallet, östra muren
25 Klippsprånget utanför ML-stallets södra mur
26) På en klippavsats ovanför stranden efter föregående rosett (ML-champet går där)
27) under bryggan på stranden bortom MLs pole bending
28) I en buske bakom en klippa vid slutet av pole bending-banan
29) Vid vagnen vid ML-stallets sovbarack (gamla kavaellitbanan)
30) GEDs arbetsplats, under skylten
31) I buskarna vid högen med stockar bakom Conrads smedja (nedanför den "hemliga" picknickplatsen)
32) Inne i Conrads smedja
33) Inne i demascusgruvan, högra kammaren
34) Bakom 2 stenar, utanför och vänster om ingången till Demascus


Nilmers Högland
35) Bakom smedjan på ödegården
36) ytterst på en klippavsats bakom ett träd vid picknickplatsen bakom ödegården
37) Vid en klippa invid vägen mot SGB
38) I sänkan till vänster om vägen mot cirkusen
39) Bakom cirkusen, där muren möter en klippa
40) I en klippskreva bakom cirkusvagnarna
41) I sänkan till höger om vägen mot bron
42) Ute på bron till Skördebygden
 
>>UPPDATERING<<
 
 
Upptäckte ytterligare tre rosetter nyligen

43) Inne i Fort Pintas djuraffär
44) Inne i Jon Jarls gravvalv
45) Bakom en vedtrave invid Billy Bulldozer på GEDs arbetsplats i Moorland
RSS 2.0