Nya uppdrag med Madison!

Idag fortsatte uppdragen med Madison! Jag trodde verkligen inte att den uppdragsserien skulle fortsätta så snart. Än så länge har jag bara spelat uppdragen fram till övernattningen, så jag ser fram emot en spännande fortsättning imorgon.
 
SPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILER
 
Vi fick även reda på en del intressanta saker i dagens uppdrag.
 
Vi vet sedan tidigare att Baronessan Silverglade har en son som heter Aaron. Detta nämndes i ett av de allra tidigaste uppdragen med Barnessan. Han sitter i rådet i Silvergladebyn. En Aaron Silverglade står i Leonardos i Governor's Fall. Denne Aaron borde då vara Baronessans son.
 
Idag träffar vi Anastasia Silverglade. Anastasia säger att hon är syster till Aaron. Anastasia borde då vara dotter till Baronessan!. O:
 
Nu vill jag veta ännu mer om den här familjen. De enda som vi verkligen lärt känna hittills är Baronessan, Thomas Moorland och Justin Moorland, och nu dyker plötsligt Aaron och en hittills oomnämnd dotter upp. Man inser verkligen hur lite man egentligen vet om spelets karaktärer, men jag älskar när man får reda på sådana här saker.
 
Frågan är om Thomas, Aaron och Anastasia är helsyskon? Jag gissar att Baronessan har varit gift åtminstone 2 gånger. Thomas fick hon med Mr Sands, det vet vi. Jag gissar att hon sedan gifte om sig, alternativt att hon var gift en gång före Mr Sands, och fick Aaron och Anastasia med den maken. Det kan självklart vara så att Mr Sands är far till alla tre, men något säger mig att så inte är fallet. Jag hopas att vi får reda på mer om den här familjens förhållanden någon dag.
 
---------------------
 
Idag fortsatte även juluppdragen, och man fick en rolig gåva att ha i sadelväskan av Rådsman efter ett av uppdragen: en levande trädgårdstomte! O:
 
 
 
Jag trodde först att det var en porslinstomte som man kunde rida omkring med, så jag blev jätteförvånad när den helt plötsligt rörde på sig. o: Jag hoppas att den inte plötsligt tänker dra på semester, som trädgårdstomtar verkar ha för vana att göra ibland. XD
 
 
SPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILER
 
Hästmarknaden öppnade idag igen, och vi fick dessutom ursnygga kläder till butikerna i Governor's Fall. Synd bara att det inte öppnade en utrustningsbutik där också. Det hade varit kul med en ny utrustningsbutik.
 
 

JC-recension

Nu har Jorvik City funnits i 2 dagar, så det är nog dags för en liten recension om området. :D

Aideens plaza
 
En väldigt mysig liten stadsdel i mitt tycke, med gamla, mysiga hus, smala, vindlande gränder och en vacker park i mitten. Här finns också några karaktärer man blir lite nyfiken på, så som mimaren som står på en gräsklädd plattform på en av bakgatorna, och killen vid café Harpan som har en papegoja.
 
Här finns tre öppna butiker för närvarande: ett klädstånd, ett frukt- och gröntstånd och ett stånd med sadelväskor. Klädsåndet kommer man till om man springer in i den smala gränden direkt till vänster när man stiger av spårvagnen, och väskståndet kommer man till om man går in i gränden till höger från spårvagnen. Fruktståndet finns vid parken.

Där finns även ett par butiker som kanske kommer att öppna i framtiden, som t.ex. en där det står Antuiqes ovanför dörren.
 
Governor's Fall
 
En modern stadsdel och ett riktigt shoppingcenter med moderna butiker. Bilar och spårvagnar kör dessutom omkring på gatorna som man måste akta sig för, annars blir man påkörd. I mitten står det berömda Leonardo's glassbar, som även fanns i spelen Star Academy, tydligen. Jag gillar verkligen när SSE införlivar saker från föregående spel i SSO. Då får man en starkare känsla av att spelen hör ihop.
 
Det finns tre öppna butiker här med: Jollister (ett märke som vi ju känner igen från gallerian), en annan extremt trendig butik jag inte minns namnet på (Ritas ridkläder eller något ditåt, finns bakom spårvagnshållplatsen) och den helt nya salong Prima Donna!

Salong Prima Donna hade inga nya frisyrer, vilket jag är ganska besviken på, men där fanns flera gamla frisyrer i helt nya färger. Sminket som erbjuds verkar helt nytt, dock, så där får SSE ett plus i kanten i alla fall.
 
Här finns också flera, oöppnade butiker, bland annat en möbelaffär. O: Kommer snart, står det ovanför dörren. Nu är frågan: vad ska vi ha möbler till? Jag gissar på något av följande: 1) vi ska få inreda hemstallet så att det blir personligt, vilket SSE har sagt att vi ska få göra, eller 2) vi ska få köpa/hyra lägenhet i JC som vi kan inreda. 1 är nog det mest troliga, men 2 hade varit extremt roligt.
 
Även i GF finns några konstiga karaktärer. På Leonardos står t.ex. en man som jag gissar är Baronessans son. Mannen heter nämligen Aaron Silverglade och Baronessan berättar i ett tidigt uppdrag att hon har en son som heter Aaron. Det måste vara han!
 
Något jag snabbt noterade är att det finns flera arga människor i GF. XD På en plats grälar en man och en kvinna framför en ledsen flicka, på en annan grälar en man på en arbetare, och på en tredje plats grälar en man och en kvinna på en kvinna som står i dörren till något som verkar vara en populär restaurang/bar/whatever. Folk står i kö för att komma in. o: Vi spelare kan inte gå in, dock. :C
 
I GF finns även Star Stables högkvarter! :D När mar av spårvagnen så är det bara att vända sig åt höger och springa rakt fram mot tunneln där. Högkvarteret är inhyst i byggnaden till höger om tunneln, och det står Star Stable på väggen, samt Welcome Home på dörren. Jag hoppas att vi kan gå in där någon dag. :D

Pir 13
 
En ganska sjaskg plats som mest verkar vara en lasthamn för stora fartyg. Stora lyftkranar och containrar står på pirarna och där finns stora lagerbygnader. En av bygnaderna verkar tillhöra Dark Core, för en DC-skummis går omkring innanför stängslet. O:

Här finns även en fiskare som man blir ombedd att hjälpa eftersom stackarn har "ont i ryggen". XD
 
Sammanfattning
 
Jag älskar att vi ÄNTLIGEN får se mer av Jorvik City än bara gallerian. Jag hade önskat att stadsdelarna var en aningens större än vad de är så att det fanns mer att utforska, men samtidigt kan de kanske inte göras för stora eftersom vi inte kan ta med hästarna dit. X) Jorvik City är dock väldigt stort, om man ser på kartan som kommer upp när man reser mellan stadsdelarna, så vi får säkert ännu fler områden att besöka i JC i framtiden.

Uppdragen var korta, men roliga, fast belöningarna var konstiga. o.O Det sämsta är att man 1) inte kan stoppa dem i garderoben och 2) att man inte kan flytta runt på dem i ryggsäcken.

Jag önskar också att de lagt in stjärnor i JC för oss att leta efter. Vi har inte fått nya stjärnor sedan Epona kom, så det hade varit lite kul, iaf i mitt tycke, att fördriva tiden med att leta stjärnor när uppdragen är klara. Jag hoppas att vi åtminstone får stjärnor när nästa område öppnar!

Sidenote: Jag har sett flera gnälla över faktumet att vi inte kan ta med hästen till JC, och argumenterar att vi borde kunna det eftersom SSO är ett hästspel. Personligen tycker jag dock att SSO inte blir mindre ett hästspel bara för att vi inte kan ta med hästen till 4 ynka områden. Det hade dessutom inte varit särskilt praktiskt att ta med hästarna dit. Stadsdelarna är inte så stora att det är jobbigt att springa omkring till fots i dem, och dessutom så har hästar inget i storstan att göra. Det är en sak att rida omkring i Silverglade, Skördebygden, Dino, Sydhoven och Gyllenåsarna, och en helt annat att rida runt i APs trånga gränder eller på GFs trafikerade gator. Hästarna får inte plats där, helt enkelt.

Vad tycker ni? Ska hästar få vara i Jorvik CIty, eller är det bra som det är?

Jorvik City-hype!!

 
Uppdateringen är äntligen igång, och nyhetsvideon postades för ca 10 min sedan på SSOs YT när jag skriver detta.
 
Man måste tydligen vara i minst lvl 9 och ha utfört uppdragen i gallerian för att få tillgång till JC. Vi får även tre olika områden i Jorvik CIty att utforska: Aideens plaza, Governor's Fall (Guvernörens fall?) som är stans shoppingcenter och Pir 13, där Dark Core verkar hålla till. O: Skönt dock att vi får 3 extra bussar till JC tills vidare.

Det verkar även som om vi kommer att få fler updrag med Madison och mysteriet med welshponnyerna! :D Man måste bara ha utfört alla uppdrag på Sydhoven och pratat med en kvinna på Aideen's Plaza innan man får tillgång till de uppdragen.
 
Och undrar vad det är för högkvarter det snackas om i Governo'rs fall? o: Och vad är det för djur man kan köpa i Fort Pinta denna vecka? O: Hur som helst så ska det bli riktigt spännande att få utforska JC och alla områden, samt att få ta del av alla nya uppdrag. Jag hoppas bara att de inte öppnar upp spelet för sent. Vi ska släppa in en ny medlem i AK idag, så jag hoppas att spelet öppnar tills dess.
 
Vi kommer med all säkerhet att få helt nya butiker med kläder och utrustning, men jag hoppas verkligen på att vi även får en ny frisersalong också, eller två. Det har inte lagts till helt nya friyser sedan september 2014, typ, så det är verkligen på tiden att vi får lite nytt på den fronten!  Det vore dessutom lite konstigt om Jorvik City inte hade minst en frisersalong. Nytt smink skulle också vara kul att ha. 

Jag misstänker att det inte kommer att gå att ta med hästen till JC, så det blir lite nytt att behöva springa omkring där utan häst. Samtidigt så vore det nog lite underligt om hästar tilläts mitt inne i en storstad. XD Förhoppningsvis så är de olika stadsdelarna inte alltför stora, och det kommer antagligen att gå att färdas mellan dem ganska smidigt utan häst.
 
Beroende på när de öppnar servarna så väntar jag kanske med att utforska JC tills imorgon, eller så gör jag det inatt när det förhoppningsvis inte är så mycket folk inne. Vi får se. Det är vid sådana här uppdateringar då man verkligen önskade en funktion som gör att man kan dölja alla andra spelare på något sätt. Det hade nog minskat lagg och krascher ganska betydligt för de flesta spelare om en sådan funktion fanns.
 
Hur som helst så ska det bli jättekul med ett nytt område! Jag hoppas som sagt att de öppnar snart.
 
 
ETA: Vi får en ny frisersalong!! :D I Governor's Falls finns skönhetssalongen Prima Donna! Jag hoppas att de lagt till helt nya frisyrer och nytt smink som inte finns någon annanstans i spelet! Gud vad spännande!

Vi ska tydligen även få nya foderbutiker med nytt godis till hästen. Undrar vad det kan vara? Och på Aideens Plaza ska det också finnas en ny butik med sadelväskor. Det ska bli kul vad det finns för några. Jag hoppas att en del av dem matchar utrustningen som finns i gallerian. Jag skulle villja ha en sadelväska som matchar den lila skymningsutrustningen. :3
RSS 2.0