Min tid på SSO

Jag började spela SSO i februari 2014. Jag upptäckte spelet via en artikel eller ett reportage (kommer inte ihåg vilket) om en kvinna som var anställd för att spela SSO hela dagarna och upptäcka buggar i spelet. Jag blev nyfiken och skapade ett konto, och från första dagen var jag fast. Sedan dess har jag varit Savannah Wolfborn på servern Marsmallow Cloud.

Jag spelade snabbt igenom alla gratisuppdrag, men kunde inte nöja mig med det. Jag var bara tvungen att fortsätta spela, så jag köpte mig ett tillfälligt Star Rider-medlemskap på ca 2 veckor (har jag för mig). När det medlemskapet var slut så köpte jag genast ett halvårs medlemskap. Jag kunde bara inte sluta spela.

Från det att jag blev medlem så spelade jag i stort sett dagligen, och slutade nästan inte spela för dagen förrän jag kom till uppdrag som krävde övernattning. Efter ca 3 månader hade jag således spelar klart alla då tillgängliga berättelseuppdrag, och hade bara dagliga uppdrag och sysslor kvar, samt rykte kvar att förbättra med några av faktionerna. Efter det lugnade jag ner mig något, men fortsatte ändå att spela dagligen främst för att få ihop Jorvikshilling till nya kläder och utrustning.

Min första häst var en vacker, silversvart valack som fick heta Silverwarrior, och strax efter honom köpte jag min första ponny, som jag tyvärr inte kommer ihåg vad den döptes till mer än att andra halvan var warrior. Han såldes dock en tid senare eftersom jag tyckte att han var för långsam.

Min andra, stora häst blev den gulbruna andalusiern Dragonwarrior, tätt följd av den schabraktigrerade, frisiska sporthästen Thunderwarrior. När tinkrarna kom ut köpte jag en brunskäckig en som jag inte heller kommer ihåg namnet på, men som jag sedan också sålde eftersom jag inte tyckte om färgen. Då var de två skäckarna de enda tinkrar som det fanns att välja på, och eftersom jag redan hade en svartvit häst så ville jag inte köpa den svartvita skäcken, även om jag tyckte att den var finare.

Nästa häst blev en ny ponny, som införskaffades i samband med att Ponnychampionatet öppnade. Det blev en liten palomino som fick namnet Miniwarrior. Efter honom införskaffades palominotinkern Starwarrior, åtföljd av den ljusbruna nordsvensken Northwarrior. Den sista häst som införskaffades blev en vacker, svart frieser, men med honom bröt jag mönstret och döpte honom till Darkknight. Darkknight blev snabbt min favorithäst och det är honom jag rider på mest, men det händer att jag tar med någon av de andra på en tur då och då.

Introvert som jag är så gjorde jag inga direkta försök att få kontakt med övriga spelare i början. Visst, jag fick många vänförfrågningar, men de "vännerna" var i typ 19 fall av 20 bara namn på min vänlista och inga jag varken umgicks eller pratade med mer än kanske under första mötet. Efter ett tag slutade jag att acceptera vänförfrågningar nästan helt, såvida inte de kom från någon jag VISSTE att jag skulle prata med och/eller umgås med regelbundet. Jag är helt enkelt inte intresserad av att vara bara ett namn på någons vänlista.

Jag blev även inbjuden till flera klubbar, men i början ville jag inte direkt gå med i någon. Vad jag kan minnas så var min första klubb min egen: Clay Dragons Fellowship. Jag var den enda som var medlem, men efter ett tag upplöste jag klubben. Efter det var jag tillfälligt med i två andra klubbar som jag inte minns namnet på. Den ena var ganska tråkig med nästan inga aktiviteter, vill jag minnas, och den andra var väldigt oorganiserad. Det fanns inga schemalagda aktiviteter, och klubbägaren kunde rätt som det var säga i chatten "nu är det snart klubbmöte", bara för att svara "jag vet inte" om någon frågade efter exakt tid, så då fick man vänta på att tid och plats skulle anges, och "snart" kunde vara allt från några minuter till flera timmar.

Jag föreslog till klubbägaren att hon kunde bestämma tid och plats för mötena i förväg och breva det till alla medlemmar så att fler skulle komma på mötena, men hon ville inte göra det eftersom det sällan var många medlemmar online samtidigt, trots att en spelare inte behöver vara online för att få brev. Jag försökte förklara detta, men hon verkade inte förstå vad jag menade. Hur som helst så tröttnade jag ganska snart på röran och lämnade klubben. Jag bestämde mig för att inte gå med i fler klubbar och skapade således min andra, egna klubb: Nilmer's Dragons.

Jag startade Nimler's Dragons först och främst för att slippa alla konstanta inbjudningar som klubblösa får. Så småningom tänkte jag börja bjuda in folk, men eftersom jag då hade fullt upp med skolan (pluggar till sjuksköterska på högskolan för närvarande) så fick det vänta, och sen blev det bara inte av. Jag var ganska nöjd med att vara ensam i ND, även om det blev lite tråkigt efter ett tag. Jag saknade folk att umgås med, men i höstas såg jag någon annonsera om klubben Alpha Kings, som var främst för äldre spelare. Jag blev nyfiken och gick in på klubbens hemsida. När jag läst om det så tyckte jag att det verkade vara en bra klubb, så jag upplöste ND och ansökte. Redan inom ett par dagar fick jag svar, och jag har varit en stolt medlem av AK sedan dess. ND återskapade jag dock när jag skapade ett andra konto för att spela igenom den första biten av spelet igen. Det kontot och den klubben finns nu på Server 1.

För närvarande spenderar jag min tid i spelet genom att göra dagliga uppdrag, sysslor och umgås med övriga medlemmar i AK, vilken är den bästa klubb man kan önska sig i min mening. Medlemmarna är snälla och välkomnande, klubbeventen är roliga, och även om klubben har flera regler man måste förhålla sig till så sätter den inte orimligt höga krav. Framför allt är klubben välorganiserad, vilket verkligen passar mig. Den är även öppen och tolerant mot alla, och det råder nolltolerans mot diskriminering och rasism av alla slag.

Just nu väntar jag även med spänning på vad Den gömda dinosauriens dal har att erbjuda, samt vad det kan vara för ny ras som ska komma ut. Troligtvis blir det fjording, för den verkar vara den mest efterfrågade, i alla fall på FB. Får se om jag köper den, dock. Med undantag för ponnyn så har jag inte en enda häst som har en sammanlagd färdighetsbonus mindre än 7, och så vill jag att det ska förbli. Kanske att jag går ner till 6, för det finns några raser jag funderar på att köpa med totalt 6 i bonus, bland annat Akhal-Teke eller Morgan, men vi får se. Just nu har jag inte direkt råd att köpa en ny häst i vilket fall, och jag vill heller inte ha för många. :P

Nya området avslöjat

I nyheterna denna vecka avslöjades det att det nya området på SSO kommer att vara Den glömda dinosauriens dal. Jag hade verkligen hoppats att den delvisa snösmältningen ovanför Valedale bara var ett sätt att avleda oss spelare, och att SSO-gänget istället tänkt öppna Södra Skördebygden, men man kan inte få allt man vill här i världen. :P
 
Dinodalen verkar dock vara ett riktigt spännande område. Enligt nyheterna står det att området är sänkt i evig vinter (Narnia, någon? :P ), ungefär som det är evig höst i Gyllenåsarna. Några bilder på områdetvisar ett dimmigt och snöhöljt landskap som ser mycket kallt och kargt ut. Och det kommer att vara STORT, större än Norra Skördebygden, har det sagts. Dinodalen kommer alltså att bli det näst största området, efter det centrala Silverglade/Moorland/Fort Pinta/Valedale/Firgrove-området, så det blir mycket att utforska. Det ska bli kul att få reda på vad man kan göra i Dinodalen. Man ska ju tydligen kunna leta fossil där, bland annat. Det vore ascoolt att kunna hitta fossil efter T-Rex.
 
Lite kul också att endast Nordsvensken inte påverkas av kylan. Alla andra hästar kommer att frysa och bli långsammare, men inte nordisen. Lite konstigt dock, för vad jag vet så har nordisar inte direkt varmare päls än de flesta andra hästar. Araber och achal-teke kanske skulle få det svårt i sådana klimat i verkligheten eftersom de framavlats i ökenklimat, men övriga raser borde kunna klara kyla lika bra som nordsvensken.
 
Aja. det blir säkert bra med den saken. Jag tror dock att man klarar sig bra med vilken häst som helst i Dinodalen, bara det att nordsvensken inte blir segare. HUR MYCKET segare övriga hästar blir återstår att se, dock. De kanske blir så sega att man får spader på dem, typ som om en lvl 15-häst blir lika långsam som en level 1-ponny. Om det skulle bli så, så kanske många skulle säga "screw this!" och köpa en nordis i rödaste rappet. :P Jag tror dock inte att hästarna blir riktigt så sega, men man vet aldrig. Vi får vänta och se, helt enkelt.
 

Det nya området

Någon gång i höst ska det, som kanske bekant, ÄNTLIGEN öppnas ett nytt område på SSO. :D Frågan är nu bara, vilket då? Vad jag vet så finns det 7 områden som ännu inte är upplåsta:
 
Devil's Gap, norr om Jarlaheim
Vad gömmer sig i diset bakom den grinden?
 
Södra Skördebygden
Varför låstes grindarna? Finns det ett stall där inne? Kommer där att finnas nya tävlingar? Hur ser det ut?
 
GEDs låsta område i Skördebygden
Är detta vägen till deras nya gruva som borgmästaren skulle inviga? Finns borgmästare Evelyn någonstans där inne?
 
Dinosauriernas Dal
Finns det verkligen dinosaurier där? Finns det en T-rex? Är de farliga?
 
Området bakom grinden i Fripps värld
Vad finns där bakom grinden? Mer träning? Eller något farligt?
 
Området på andra sidan tunneln vid Norra Länken
Vad tusan är det GED försöker borra sig fram till?
 
Området på andra sidan tunneln i sydöstra Firgrove.
Kommer tunneln till Jorvik City någonsin att öppnas? Eller måste vi be baronessans butler om skjuts varje gång vi har uppdraga att utföra i JC?
 
Personligen vill jag att Södra Skördebygden ska öppna, Jag är supernyfiken på hur det ser ut där. Det verkar så fint.  Men samtidigt verkar det dock vara något på gång i Valedale. Snöhögen norr om byn ser ut att ha krympt lite, så det kanske är Dinosauriernas dal som är nästa, nya område. Lite konstigt dock med snösmältning uppe i bergen vid den här tiden på året. Det är ju snart vinter, så det hade ju varit mer logiskt om Dinosauriernas dal öppat på våren eller sommaren. Det kan ju förstås hända att SSO-teamet valt att krympa snöhögen bara för att vilseleda. Hur som helst så ska det nya området bli roligt att utforska, vilket det än blir.
RSS 2.0