Likadant utseende på hästarna?

Såg en på instagram som tycker att de nya raserna påminner lite väl mycket om varandra.
 
Ja, det kanske det gör, men hästarna med det nya utseendet och nya animeringar är ändå mer olika till kroppsform och utseende än majoriteten av de äldre raserna. Nu verkar det som om SSO-teamets hästskapare verkligen anstränger sig, tycker jag, och gjort åtminstone några ändringar på storlek/kroppsform/etc som skiljer raserna åt. Och som någon annan påpekade: verklighetens hästar är inte så himla olika, de heller.
 
Om man ser över alla hästar så är det inte många av de nya hästarna som har EXAKT samma utseende och kroppsform, särskilt inte om man jämför med de gamla hästarna. Personligen tycker jag också att andalusier, fjording, arab, etc är ungefär lika mycket lika starthästraserna som de nya raserna liknar varandra.
 
Jag har gått igenom hästarna i databasen och vad jag kommit fram till så går de att grupperas in så här i olika "typer" efter utseende och kroppsform:
 
Raser med gamla animeringar/utseenden
 
Starthästtyp: 13 raser
- Jorvikiskt varmblod (starthästen)
- Holsteiner
- Oldeburgare
- Morgan 1.0
- Paint 1.0 (overo, tovero, tobiano)
- Appaloosa
- Westphalian
- Danskt varmblod
- Holländskt varmblod
- Akhaltekeer
- Selle Francais
- Morab
- Engelskt fullblod 1.0
 
Andatyp: 3 raser
- Andalusier
- Frieser
- Frisisk sporthäst
 
Ponnytyp: 2 raser
- Jorvikisk ponny
- Chincoteage
 
Tinkeretyp, 2 raser:
- Tinker
- Nordsvensk
 
Arabtyp, 1 ras
- Arabiskt fullblod
 
Fjordtyp, 1 ras
- Fjording
 
Raser med nya animeringar/utseenden:
 
Quartertyp: 2 raser
- Quarter
- Paint 2.0 (overo, tovero, tobiano)
 
Morgantyp, 1 ras:
- Morgan 2.0
 
Shiretyp, 1 ras:
- Shire
 
Islandstyp: 1 ras
- Islandshäst
 
Fullblodstyp: 1 ras
- Engelskt Fullblod 2.0
 
Det enda som skiljer raserna i de olika "typerna" åt är färg och rasbonus. Det är det enda.
 

Jagad av hundar med SWS

 
Just nu är det Silent Kings-period i Alpha Kings, och igår hade vi det första eventet ihop med SWS. Ådi från SWS höll i leken Jagad av hundar. Vi delades upp i två lag; hundar och kaniner. Jag var hund hela tiden. Kaninerna fick springa iväg och gömma sig, och någon minut senare släpptes hundarna lösa! Det var sedan hundarnas jobb att leta upp och fånga en kanin, och ta med den tillbaka till Ådi innan tiden tog slut. Hundarna hade sju minuter på sig att hitta kaninerna. Man fångade kaninerna genom att bjuda in dem i grupp. Vi lekte i fyra omgångar och jag lyckades ta 3 av 4 kaniner.
 
På bilden ovan ser ni mig och Juni från SWS på väg in i Jarlaheim för att jaga upp några smaskiga kaniner.  Vi var även i Firgrove, vid Valedalesjön och i Gyllenbladskogen. Kaninerna i Firgove lyckades gömma sig riktigt bra så jag hittade inte någon, fast några kaniner kneps allt tagna ändå av de andra hundarna.
 
Jag tror jag ska knycka den här leken till framtida event med AK. Den var riktigt rolig.

Dagens uppdatering, forts.

Holy smokes haha! XD
 
Ok, det var intressant, och uppdragen skapade egentligen fler frågor än vad de besvarade.
 
Jag fick i alla fall veta att Mrs X och Silencia Tranquila INTE är samma person som jag först trodde. Frågan är nu, vem är hon då? o.o Det skulle inte alls förvåna mig om det visar sig att hon är Evelyn Goldspur, vilket så klart betyder att Silencia och Evelyn inte är samma, som jag också spekulerat om på Instagram. X) Det betyder ju så klart också att Evelyn inte är tillfångatagen! :D
 
OM Eveleyn är Mrs X, varför har hon då inte talat om för sin familj att hon lever och mår bra? Den mest logiska förklaringen kan ju vara att hon absolut inte får riskera att avslöja sin identitet på något sätt och därför inte vågar kontakta dem. Det kan ju så klart vara så att de inte är samma person, men tills motsatsen bevisats så väljer jag att tro att Evelyn är Mrs X.
 
Gruvan i Gamla Hillcrest
 
Vad tusan är det som hänt där inne? o.o Det låter ju helskumt det där med din lila dimman och rösterna som hörs ibland innifrån muren. Varför är drakonium så himla viktigt för GED, och vad kommer att hända med Herman nu när han lyfts in bakom muren? Questions questions questions...
 
När Herman började tala om dimman och det där så började jag tänka på Pandoria. Detta kanske KANSKE innebär att GEDs berättelse och Dark Cores berättelse strålar samman senare i berättelsen. Det skulle inte förvåna mig om drakonium i själva verket har pandoriskt ursprung, typ som den lila stenen som dök upp på Jaspers gård när det dök upp skuggsökare och en pandorisk spricka i bergen i GÅD. Aja, vi får se.
 
Den inre cirkeln
 
 
Detta verkar var ett gäng sköna typer. Jupiter verkar vara ganska stabil person som man verkligen kan lita. Silencia påminner en del om Gibbs från NCIS - hon pratar när hon måste men helst inte XD. Syntax trodde jag först var en till "rappare" när jag såg honom första gången då Epona öppnade. Han påminner liksom lite om Raptor i klädstilen. Kul dock att han är en hackare istället. Synd bara att man inte fick se honom i arbete.
 
Ska bli spännande att få veta fortsättningen på dessa uppdrag. Hoppas bara att det inte dröjer för länge innan vi får spela vidare på denna berättelse.
RSS 2.0