Det långa, utmattande distansloppet!!

Tid: Torsdag 19:e november
 
Krav:
- Din snabbaste häst (INTE nordsvensk eller fjording, pga orättvis fördel i starten)
- Dina bästa tävlingskläder
- Din bästa tävlingsutrustning
- Din favoritmask
 
Regler:
- man får inte använda sig av genvägar, ni ska hålla er till vägarna HELA tiden.
- man får inte använda sig av transporter av något slag, inklusive fjärjor, ballong och hiss.
 
- Blir man på något sätt utloggad eller fastnar på ett sådant sätt att man inte kan ta sig loss utan att ringa hem, så är man tyvärr diskad.
 
Tävlingsväg kortfattat:
START: DD uppe i Asklandet > VD > VDS > FG > FP (stopp 1) > ML > WHI > JH> Glömda hedarna > WHI > SGB > VG (stopp 2) >  GÅD-stallet: MÅL
 
DD - dinodalen
VD - valedale
VDS - valedalesjön
FG - Firgrove
FP - Fort Pinta
ML - Moorland
WHI - Wolf Hell Inn/värdshuset vid bron
JH - Jarlaheim
SGB - Silvergladebyn
VG - Vingården
GÅD-stallet - stall gyllenbladen.
 
 
 
 
.

Epona kommer nästa vecka!!

Den 18:e smäller det!! Då öppnas grindarna in till Södra Skördebygden, numera kallat Epona. 
 
Jag har längtat efter det området ända sedan jag först kom in i Skördebygden för över 1,5 år sedan. Det känns som om jag redan snackat om detta tidigare, men det skiner jag i; jag är så upphetsad så det finns inte. 
 
Jag hoppas verkligen att det betyder att vi äntligen får rädda Borgmästare Evelyn ur GEDs klor. Jag vill veta vad som hände henne. Jag hoppas också verkligen att vi äntligen får träffa Bedrövade Dews. De har hållit sig instängda och utom synhåll på sin nuvarande gård på Glömda Hedarna alltför länge. SSEAB borde ju öppna hemstallet de rår över och stoppa hästar i deras köpstall NÅGON gång!
 
New Hillcrest
Flera verkar klaga över att ett modernt förortssamhälle med asfalterade vägar inte hör hemma i SSO, och jag kan delvis hålla med. Husen, grusvägarna och kullerstensgatorna överallt annars är mycket charmigare. Däremot så tänker jag mig att typ alla hus på Jorvik är väldigt gamla och antagligen ganska dåligt isolerade och svåruppvärmda. Invånarna i Hillcrest ville nog passa på att bygga nya, moderna och välisolerade hus och lägga släta asfaltsvägar istället för grusvägar eller kullerstensgator när de byggde upp New Hillcrest. Ja, det ser extremt malplacerat ut, men man vänjer sig nog. Jag misstänker också att New Hillcrest inte är det enda moderna samhället på ön. Jorvik är ju trots allt MYCKET större än den del som syns på kartan.
 
Fort Maria
Detta verkar var en riktigt spännande och mystisk plats, och jag hoppas att det inte kommer att dröja alltför länge innan man får komma in dit. Sägnen att ingen som lyckas ta sig in över murarna syns till igen kan man nog ta med en nypa salt.
 
Byn Crescent Moon
Man får nog se glimtar av detta samhälle i videon, och det verkar vara lika mysigt som övriga samhällen på Jorvik. Det ska dock bli kul att få rida dit och utforska.
 
Mirror Marshes
I intervjun med Hannes på nyhetssidan så beskrivs kärret som ett kusligt ställe, men jag tycker att det ser riktigt vackert och mysigt ut på bilderna. Det ska också bli kul att rida runt där och utforska.
 
Karaktärerna
SSO har postat tjuvkikar/presentationer på några av de karaktärer som kommer att finnas i Epona, och det kommer att bli riktigt kul att träffa dem. Som redan nämnt hoppas jag också på att vi träffar Borgmästare Evelyn och familjen Bedrövade Dews, och så klart alla andra karaktärer som med all säkerhet finns där inne.
 
Uppdrag
Några uppdrag jag hoppas på är:
- Hitta Borgmästare Evelyn
- Ta sig in i Fort Maria
- Huvuduppdrag med ödesryttarna
 
Jag hoppas också att vi får MÅNGA uppdrag där inne, och nya faktioner att bygga rykte med. Nya tävlingar borde vi också få. Då hoppas jag att de har tillräckligt med XP att vi äntligen kommer ner i 5 dagars levling med hästarna. Tävlingar med 405 XP är allt som saknas just nu.
 
Övrigt
Stjärnor! Jag hoppas verkligen att de inte glömmer bort att sprida ut en massa stjärnor för oss att hitta. Jag älskar att leta efter stjärnor. Jag vill ha minst 10 stycken, gärna fler.
 
Nu känns det som om jag satt mina förväntningar ganska högt, men jag ska försöka rida in med ett öppet sinne på onsdag. Ska bli kul också att se vilka krav det finns för att komma in dit. Jag vet att jag kan komma in i alla fall. Jag är i lvl 18, har gjort precis alla tillgängliga uppdrag och är i högsta möjliga rykte med alla fraktioner, så det ska inte vara något problem. Jag skulle misstänka dock att väldigt många blir besvikna om SSEAB satt ribban för inträde till Epona högt och de själva är under den, men det är bara att kämpa på tills man kommer in. Så är det här i världen, vissa saker måste man arbeta lite för innan man kan få dem.

Nytt område snart!!

Flera av er har säkert sett att SSEAB har postat ett inlägg på deras engelska nyhetssida om det nya området som kommer i höst. Det som tidigare kallades för Södra Skördebygden har nu fått det officiella namet Epona.
 
Eftersom det engelska nyhetsinlägget inte har översatts till svenska än, så postar jag här en egen översättning av inlägget:
 
Förbered er: Epona kommer snart!!
 
 
Hej, stjärnfamiljen! I denna speciella nyhetsartikel så delar vi med oss av en intervju med Hannes Kristoferson, ledande speldesigner på Star Stable!
 
Låt oss gå rakt på frågorna som finns på allas läppar!
 
Hej, Hannes! Tack för att du pratar med oss idag. Vi vill veta mer om det nya området! Berätta allt för oss...
 
Hej, allihop! Tack för att jag får vara med, det är toppen att prata direkt till spelarna och fansen. Ja, vad kan jag säga om det nya området? Väldigt många känner redan till det som Södra Skördebygden, vilket stämmer, men det riktiga namnet på det nya området är Epona! Visst, det är området som utgöra den södra delen av Skördebygden, men nu vet ni det riktiga namnet!
 
Epona låter toppen! Kan du berätta mer om de nya platserna och byarna? Hur är det med Fort Maria?
 
Absolut! Där finns det söta förortssamhället Nya Hillcrest, det spöklika Spegelkärret och den sömniga lilla Månskärsbyn bland andra platser. Fort Maria är fortfarande mystiskt låst, dock, och ingen medlem av befolkningen har varit där på åratal. Det finns en berättelse som säger att den som lyckas ta sig in i fortet syns aldrig till igen...!
 
Det låter som om det är dags för några riktigt äventyrliga berättelser. Vilka är karaktärerna som vi kommer att få möta längs vägen?
 
Det finns en hel hop med nya karaktärer och familjer för er att lära känna, och har ni någonsin undrar över hur Bobcat Girls av någon anledning är den enda ridklubben på en ö full av hästar? Låt oss säga att de inte är ensamma!
    Spännande nya uppdrag kommer att ta er längre längs GED-grenen av Star Stable-berättelsen, och där finns alla vändingar och nya ansikten som ni förväntar er på Jorvik. 
 
Nytt område! Nya uppdrag! Kom igen, vi kommer inte att låta dig gå innan du berättar om grimskaften!
 
Hahaha, självklart inet! Ja, det coolaste med grimskaften är att det faktiskt inte kommer att vara grimskaft. Det kallas för leda häs-funktionen, och ni kommer att varligt kunna leda med er era hästar genom att hålla i tränset, vilket vi tycker är roligare och mycker gulligare än grimskaft! Allt jag kan säga om när det kommer är att ni borde hålla utkik efter ett tillkännagivande. Kanske en tidig julklapp? Haha, ni får se!
 
Tack så mycket, Hannes! Det har varit toppen att prata med dig, det är alltid så roligt att kika bakom kulisserna. 
 
Tack till dig, också! Hoppas att alla ser fram emot att utforska Epona!
 
Bilder från artikeln:
 
A sneak peek of New Hillcrest!
Nya Hillcrest
 
The eery Mirror Marshes...
Spegelkärr
 
Epona! Coming Soon!
Ett stall/gård någonstans i området.
 
RSS 2.0