Dålig stil av SSO

Förra veckan hade SSO en tävling på Pinterest inför denna veckas Fashion Week. De hade postat bilder på alla nya kläder som kommer denna vecka, och tävlingen gick ut på att sätta ihop en outfit för chansen att se outfitten på catwalken, få hela outfitten gratis och vinna 3000 SC.

Kriterierna för tävlingen var följande:

- repinna 1 tröja
- repinna 1 par byxor
- repinna 1 par handskar
- repinna 1 par skor
- kommentera alla pins med varför du ska vinna med 20 ord eller FÄRRE


Tävlingen varade onsdag-söndag förra veckan och igår avslöjades vinnaren. Något många reagerade starkt på var att vinnaren hade kommenterat sina repins med MER än 20 ord, och trots detta ändå valts till vinnare.

Flera var väldigt arga på vinnaren och besvikna på SSO för detta, men jag tycker inte att det är vinnarens fel. Däremot så borde inte SSO ha utsett någon som inte följde instruktionerna ordentligt till vinnare. Om de skapat en tävling med tydliga regler så får de ju faktiskt se till att utse en vinnare som följde reglerna till punkt och pricka. Istället verkade det som om dommarna tänkte, "den här deltagaren skrev så bra kommentarer på sina repins att vi skiter i att vi satt en gräns på max antal ord och låter henne vinna i alla fall". Det tycker jag var ganska dålig stil och orättvist mot de som sett till att inte överskrida max antal ord på sina kommentarer.
RSS 2.0